SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

obrobka termiczna

Czy chodziło Ci o: "obróbka termiczna"?

  • Dieta redukcyjna - do oceny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    w ilosciach minimalnych,kzada obrobka termiczna niesie za soba szkody dla tluszczu i bialka(minimalne jesli nie spalisz)

    Odpowiedzi: 48 Ilość wyświetleń: 5113 Data: 2004-10-05 19:14:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziennik kalikstat

    Post
    Usuniete tematy

    kalikstat łopatke można spokojnie smażyć na patelni bez tłuszczu. Tłuszcze zwierzęce się tak szybko nie utleniają więc taka obróbka termiczna im nie zaszkodzi TDo tego makaron troche sosiwa i masz spaghetti %-) Zmieniony przez - mrCROSS w dniu 2012-08-23 22:52:35

    Odpowiedzi: 856 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-23 22:52:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wysokobiałkowy biszkopt.

    Post
    Kuchnia SFD

    Makroskładniki są podawane przed obróbką termiczną. Załóżmy 100g piersi z kurczaka ma 20g białka, 1g fatu i 0 węgli, po upieczeniu odchodzi z niej np 20gram wody, ale 20gramów białka wciąż pozostaje. Czyli wtedy po upieczenie jak nie mam podzielonych porcji a piekę całą część kurczaka to jak ważyła przed upieczeniem 400g a wody zeszło np 200g to [...]

    Odpowiedzi: 46 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-15 20:11:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Na masie ser żółty jak najbardziej. Teraz się redukuję więc mogę pomarzyć. Moja wątpliwość: obróbka termiczna (mikrofalówka) w przypadku wyżej wymienionego jest dozwolona? A masło jako źródło nasyconych?

    Odpowiedzi: 54 Ilość wyświetleń: 4686 Data: 2006-09-27 19:17:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja przy crossfit?

    Post
    Strength & Endurance

    Wszystko wazysz ZAWSZE przed obrobka termiczna. Poczytaj podwieszone posty w dziale odchudzanie, ulozenie szkieletu diety nie jest naprawde trudne. Jak bedziesz mial ramy, mozesz liczyc na pomoc kolegow i kolezanek z forum, wszystkiego za Ciebie nie zrobia ;) Powodzenia i pozdrawiam. X.

    Odpowiedzi: 223 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-19 18:17:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nie ma się co dołować tylko łapać energię do działania i zmian :) Skoro to co robiłaś do tej pory nie przynosiło efektów znaczy że coś jest nie tak i trzeba zmienić działania. O problemach zdrowotnych nie pisałaś bo samo skrzywienie kręgosłupa o którym wspomniałaś w ankiecie nie jest przeciwwskazaniem do treningu siłowego. Co z tym kręgosłupem [...]

    Odpowiedzi: 101 Ilość wyświetleń: 10698 Data: 2016-01-05 16:01:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kreatyna po cyklu?

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    1. mozesz sobie jeść 5g np przez pół roku w stałej suplementacji po 5g dziennie, pozniej sam ocenisz co Ci bardziej odpowiada, czy cyklicznie czy jednak stała supl. 2. przy redukcji startujesz od zera kalorycznego, zwiekszając aktywność fizyczną(aero,hit dodatkowo), poźniej delikatnie ucinasz po 200kcal i obserwujesz. Nie martw się tym, nie [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1175 Data: 2014-09-20 19:28:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • 600g mięsa i 10 jaj to będzie ok 190g białka. Każda obróbka termiczna zmniejsza jego ilość w produktach, im jest dłuższa tym bardziej. Zalewa Cię najprawdopodobniej przez jakiś błąd w diecie więc może zrób tak jak Ci tu już radzono, czyli obetnij węgle a dodaj trochę zdrowych tłuszczy i obserwuj.

    Odpowiedzi: 36 Ilość wyświetleń: 5402 Data: 2013-04-04 21:34:40 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wysokobiałkowy biszkopt.

    Post
    Kuchnia SFD

    Makroskładniki są podawane przed obróbką termiczną. Załóżmy 100g piersi z kurczaka ma 20g białka, 1g fatu i 0 węgli, po upieczeniu odchodzi z niej np 20gram wody, ale 20gramów białka wciąż pozostaje.

    Odpowiedzi: 46 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-15 16:07:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tittii kiedy warzysz produkty przed obróbką termiczną czy po ? Koryguj usterki i jedziemy na grubej proszę Pani. Trzeba wygrać rywalizację Nie bój się pytać, w razie pewnych wątpliwości. Chętnie pomożemy. Zmieniony przez - szary7 w dniu 2009-04-03 23:42:25

    Odpowiedzi: 489 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-04-03 23:41:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta do oceny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Zacznij więc od 2600 kalorii. Wcześniejsze wartości były zdecydowanie zbyt małe. Białko w ilości 1,6 g/kg masy ciała może być. Powinno to wystarczyć. Wrzuć kilka dni diety według tych założeń i wtedy ją przeanalizujemy. Pamiętaj jednak żeby produkty ważyć jak i wrzucać w dziennik żywieniowy przed ich obróbką termiczną. Szynka jako element [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 645 Data: 2019-07-05 22:24:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Śledzę wątek i trzymam za Was kciuki. Najbardziej jestem ciekawy wyników z podsumowaniem Widziałem na któreś focie polędwicę wołową i jak na moje oko te szlachetne kawałki mięsa zostały trochę zmarnowane Podam Wam rewelacyjny przepis na stek wołowy: Marynata: oliwa, pieprz, estragon, tymianek, czosnek, ziele angielskie rozdrobnione. Mięsko [...]

    Odpowiedzi: 510 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-05-13 15:50:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 11

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Co powiecie na kartoflaka jako stały element diety (głownie potreningu zamiast pieczonych ziemiankow) Głownie ziemniaki,cebula,pare jajek i troszkę mąki niby wszystko bardzo ok po treningu tylko czas pieczenia z 2 h czy tak długa obróbka termiczna nie wpłynie negatywnie na pożywienie?

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-01-25 17:29:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Interpretacja badań

    Post
    Po 35 roku życia

    Nie ma takiej opcji... wszystko jest ważone, obróbka termiczna jest na grillu elektrycznym w 80% w reszcie przypadków na PAM, oliwe z oliwek jak mam w diecie to w kieliszku ważę ile ma ml, wszystko wręcz do przesady.

    Odpowiedzi: 53 Ilość wyświetleń: 11988 Data: 2018-06-07 09:40:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • CYKLICZNOŚĆ -CYKL V ODŻYWIANIE

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    WSZYSTKIE PRODUKTY PRZED OBRÓBKĄ TERMICZNĄ

    Odpowiedzi: 222 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2004-02-02 12:14:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • no wiem wiem obróbka termiczna tez wypala fat

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-26 18:10:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcja do oceny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Produkty ważymy przed obróbką termiczną. 100 gram ryżu, które masz w diecie to jedna torebka.

    Odpowiedzi: 44 Ilość wyświetleń: 4092 Data: 2011-06-21 15:29:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 15

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    poruszając temat zakwaszenia nie mam na myśli katabolizmu tylko ogólną homeostazę organizmu by zniwelować ryzyko przede wszystkim wystapienia problemów reumatycznych ;) czy obróbka termiczna wpływa na właściwości alkalizujące produktów ? czy np moge szpinak z jajeczkiem z patelni wsunąć czy raczej odpada ? ;d

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-09 11:59:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pomoc przy redukcji ANKIETA

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] nr 3 w 2 rozpisce to nie posilek. platki sniadaniowe zapewne ze spora iloscia cukru rowniez do wywalenia. nie wstawiaj gotowych dan jak gotowa piers bo w 250g masz 80g bialka a powinienes miec 50g bo wazysz kure przed obrobka termiczna, wiec wstaw tam po prostu piers. popraw to wszystko Zmieniony przez - czellista w dniu 2018-04-30 15:19:08

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 6792 Data: 2018-04-30 15:10:30 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Pomoc przy redukcji ANKIETA

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    To już są ilości po obróbce. Filet z kurczaka po ugotowaniu wrzucony na wagę. Łosoś świeży kupny. zawsze wszystko wazysz przed obrobka termiczna i takie wartosci wpisujesz w dziennik posilkow.

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 6792 Data: 2018-05-02 04:17:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)